Canto

De ce optam pentru canto?Ce inseamna “canto”?

Ei bine, termenul “canto” isi are originea in limba italiana si, la o prima vedere, ar insemna cantec/cantare, dar in timp, termenul s-a specializat si a capatat mai mult sensul de “invatare a cantului”, de dobandirea tehnicii si cunostintelor necesare cantatului.

Pentru inceput, sa contrazicem cateva mituri si sa afirmam ca pentru a invata sa canti:

nu trebuie sa stii muzica

nu trebuie sa mai fi cantat vreodata

nu trebuie sa ai nativ “ureche muzicala” – este intr-adevar un avantaj sa o ai, dar oricum, nu o necesitate initiala, deoarece urechea se educa.

La lectiile de canto se vor furniza exercitii vocale si repertoriu adaptat fiecarui participant in functie de aptitudinile sale.Prin lectiile de canto se va invata tehnica vocala, respiratie, dictie, frazare, intonatie, dar si dezvoltarea auzului muzical, agilitate, prezenta scenica si miscare.

Lectii de canto pentru orice varsta

Programul de lectii de canto este destinat celor cu varsta peste 6 ani. Se concentreaza asupra modalitatilor de producerea sunetului prin invatarea de melodii placute, adaptate varstei cursantului, asigurand o modalitate sanatoasa de a canta.

Atunci, de la ce varsta incepem sa luam lectii de canto?

Rezultatele studiului tehnicilor vocale sunt deci o urmare a exercitiilor si a gimnasticii vocii, nu o simpla imitare a profesorului. De aceea, teoretic cursurile pot incepe oricat de devreme.

Practic, cu toate ca nu exista o varsta minima de la care se pot lua lectii de canto, este important sa nu lipseasca motivatia, rabdarea, vointa, disciplina si perseverenta.Deci, ce studiem la lectiile de canto?

In timpul lectiilor noastre de canto, repertoriul si exercitiilor sunt adaptate fiecarui copil in parte, dezvoltandu-se astfel tehnica vocala, respiratia, dictia, frazarea, intonatiea, dar si dezvoltarea auzului muzical, agilitatea, miscarea si prezenta scenica.Melodiile sunt placute, adaptate varstei cursantului, asigurand o deprindere corecta a tehnicilor vocale in muzica canto.In plus, lectiile de canto ajuta enorm la dezvoltarea dictiei si a acuratetei in invatarea limbilor straine.

Iar o voce frumoasa, dobandita ca urmare a lectiilor de canto, se pastreaza pana la batranete fara a se pierde.Lectiile de canto sunt destinate tuturor celor care doresc sa isi insuseasca o tehnica vocala sanatoasa si corecta si vor sa invete sa cante.Cursurile de canto se pot face incepand cu varsta de 6 ani, fara limita superioara de varsta.Cat dureaza o lectie de canto?50 minute.

Fiecare cursant poate stabili impreuna cu profesorul sau modul de desfasurare a lectiilor, in functie de preferintele sale si ritmul de acumulare a informatiei. Mai mult, cursantilor le sunt puse la dispozitie suporturi de curs si materiale educationale, astfel incat pe langa timpul efectiv petrecut la orele de muzica acestia pot studia individual.

SUNATI LA NUMARUL AFISAT LA “CONTACT BAND” DIN MENIUL PRINCIPAL PENTRU A PUTEA AFLA DACA AVETI POTENTIAL PENTRU A CANTA VOCAL DOAR CA HOBBY,SAU PUTETI AFLA DACA PUTETI FACE O CARIERA MUZICALA IN ACEST DOMENIU. EXISTA 2 TESTE(RITMIC SI VOCAL)SI VOR FI GRATIS.

DE RETINUT !!

PROFESORUL DE CANTO AL CARUI TELEFON IL PUTETI GASI PE ACEST SITE(“Contact band” de la bara de meniu)ARE EXPERIENTA PRACTICA VOCALA SI INSTRUMENTALA SI VA PREGATESTE MAXIM 2 PE GRUPA,TIMP DE 50′ !

MAJORITATEA PROFESORILOR DIN ZIUA DE AZI TIN TOTI CURSANTII IN CLASA(am informatii sigure ca cursantii pot fi si 10-15 simultan)ORE IN SIR,TIMP IN CARE NU SE POT OCUPA DE FIECARE IN PARTE SI NU VA POT DEZVOLTA VOCAL.

CITITI CV-ul PROFESORULUI DE PE SITE SI COPIILE DE PE ACTELE CARE SUSTIN PREGATIREA DAR SI EXPERIENTA ACESTUIA !

 

Leave a Reply