Chitara bas

Chitara bas (adesea prescurtat bas) este un instrument muzical cu coarde ciupite. Este o variantă de chitară adaptată unui acordaj mai grav (distanța dintre acordajele standard respective situează basul cu o octavă mai jos), prin urmare va dispune de un corp mai mare, un grif (tastieră) mai lung cu poziții (en. frets) mai late și patru coarde (standard). Din anii șaptezeci, însă, se construiesc tot mai multe modele cu un număr diferit de coarde: fie se adaugă una, două sau chiar trei celor patru inițiale, fie se construiesc bași cu acordaje diferite, cu intervale mari între coarde (modele cu doar două coarde) sau mai mici (basul cu opt-nouă coarde).

După modul în care este amplificat sunetul instrumentului, se cunosc bași acustici (prin cutia de rezonanță), bași electrici (amplificați electric) sau bași electro-acustici (au la dispoziție o cutie de rezonanță, dar și un microfon prin care sunetul poate fi captat și amplificat electric). Basul electric este varietatea cel mai des întâlnită și, prin urmare, cea care va fi tratată pe larg în cele ce urmează.

Interpretului care cântă la chitară bas arareori i se zice chitarist (cum, de exemplu, instrumentistul care cântă la clarinet bas se va numi tot clarinetist), ci, mult mai adesea, basist, denumire pe care o împarte cu interpreții la contrabas, mai ales cei care cântă jazz.

PENTRU CEI INTERESATI SA INVETE LA CHITARA BAS

Exista o lipsa foarte mare de basisti cu potential pe piata muzicala din Romania.Exista chiar in acest moment posibilitatea sa faci un apel telefonic la numarul de telefon afisat la “Contact band” din meniul principal al acestui site,pentru a afla conditiile in care poti invata si progresa la chitara bas in conditiile muzicale de piata din Romania.Exista metoda speciala pentru chitara bas si profesor care te poate descoperi si informa despre cum sa inveti si sa canti la acest frumos instrument muzical.Metoda pentru chitara bas este a unui autor polonez,foarte renumit,metoda foarte veche.

Poti invata si progresa pe 2 cai: dupa note si dupa ureche.Daca esti interesat,profesorul are posibilitatea sa te initieze in ambele moduri(ar fi idealul pentru un basist complet),avand ocazia sa traiesti experienta si sa iti vezi progresul muzical chiar cantand,pentru a simti satisfactia muzicala si placerea de a canta LIVE.

APELEAZA CHIAR ACUM NUMARUL DE TELEFON DE LA “CONTACT BAND” PENTRU A AFLA CUM POTI INVATA LA CHITARA BAS.

Leave a Reply